Skolavslutning
Igår var det dags för min sista skolavslutning. Jag trodde nog att det skulle kännas vemodigt, men det kändes tvärtom ganska bra. Det fälldes en och annan tår, fast inte av mig och det fanns väl de som hade förväntat sig ett tal, men se, det blev det inte och det hade jag faktiskt inte ens haft en tanke på. Däremot fick jag blommor och böcker, choklad och små tavlor, drickbara gåvor och kort med roliga texter. Helt förstummad över ”uppvaktningen”, så när jag kom hem fick jag sitta en stund och skicka sms och mail för att tacka var och en riktigt ordentligt.
Sen gjorde jag en lite annorlunda ”hamburgare” som jag kan rekommendera. Receptet flaxade förbi på morgon-TV förra helgen och jag flaxade med öronen.
Det här måste ni bara göra!
Strimla rödkål, koka upp 1 liter vatten med ½ dl salt och häll över, låt dra tills det är kallt. Krama ut vattnet ordentligt och rör i majonäs blandat med lite sambal oelek.
Stek hackad lök i smör så det knappt tar färg, låt svalna.
Gnid in fläskkarrékotletter med grillkrydda och grilla dem hårt. Skär dem i strimlor och blanda ner löken och allround-grillolja.
Lägg sen en hög av karréblandningen på ett hamburgerbröd och toppa med coleslawn.
Servera med pommes eller klyftpotatis och grönsallad.
Väldigt gott och något jag ska servera fler gånger.
Nu blir det lite tid för annat, så idag har jag städat ”lell-boa” som är vårt utrymme för den som vill övernatta och inte vill bo i lägenheten eller gästrummet. Där finns soldäcket också, för fina soliga och lata dagar. Sen blev det sill och färskpotatis, eftersom det är den ultimata sommarlunchen i det här huset.
Försommar är allt härligt, även med ett riktigt blåslaget face!