/ Allmänt /

Huåhej!

... vilken vecka det blev!

Först och främst handlade det om matlagning inför helgens bravader, men också att måla om några saker inför två små barns födelsedagsfirande. Där var det ju så att vår faster gick bort och från det hemmet har vi plockat ut lite små möbler som kan passa min systers barnbarn. Efter mycket om och men blev dessa ändå klara och jag kunde pusta ut på den fronten. Då gick tvättmaskinen sönder …

Matlagningen var en annan stötesten. Nu fick jag gudskelov hjälp med tårtorna av dotter F, och det var tur det! Sen är jag rätt bra på att planera sånt om jag får säga det själv, men det blev mycket på listan.

Fredag kom det gäster som fick paj och senare på kvällen mackor med nygriljerad skinka. På lördag var det först lunch med litet julbord och där fanns det sill, Jansson, omelett, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll … ja, ni fattar. En del gjort innan och nerfryst, annat på plats. Sen blev det ett litet andningshål till kvällen, men då hade jag bra hjälp. Då blev det först glögg med tillbehör, sen gjorde vi färdiga kalla tallrikar med kassler, tjälknöl och potatissallad, grönkålssallad med fetaost och granatäpple, paté med minigurka och cumberlandsås, minipaj med västerbottenost, tunnbrödsrulle med renskavsröra, krustad med tapenade, kuvertbröd med brie och paprika. Det gick smidigt och lätt och samtidigt flödade vin och öl. Kaffe med praliner efteråt och har man en tjej som B är praliner ett lätt val. Jösses vad det smaskades! Härligt ändå att ha goa grannar och roliga bekanta på fest. Det var ett tag sen och skratten och pratet ekade mellan väggarna.

Söndag sen. Vilodag, tänker ni. Nänänänä, säger jag. Då var det lunch med rester och det gick också galant. Sen åkte ”hjälpen” hem och vi blev två som fick reda ut det sista. Det löste sig och kvällen kom äntligen.

Jag sov ganska gôtt ska jag säga och sen bar det iväg i morse – först till Hagfors och sen till Stöllet. Nu när jag sitter här är klockan över 18 och jag han nyss kommit hem. Lång dag…

Apropå ”tillbehör” till glögg. Här kommer det:

Rulla ut en smördegsrulle, bred på mjuk ädelost, kärna ur färska dadlar och hacka dem, strö över ädelosten, hacka valnötter och gör samma sak. Rulla ihop och skär som rulltårta i ”lagom” tjocka skivor. Lägg över på ett bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö. Grädda i ugnen 200 grader tills de får fin färg. Prova!

PS Snabba ryck gjorde också att det stod en ny tvättmaskin här när jag kom hem. Installerad och klar. Lycka!